top of page

Koningsdag, een mooi moment voor straatfotografie in Den Haag

Afgelopen zaterdag was het weer Koningsdag in Den Haag. Veel mensen gingen de straat op, voor de vrijmarkt en de sfeer. Soms bizar verkleed, maar vrijwel allemaal met iets oranjes. Zelfs speciaal versierde honden kwamen voorbij.


Bij straatfotografie zijn een paar dingen van belang. Allereerst de situatie: zie je een situatie die opvallend is: een bijzondere familie, een bijzondere interactie, een bijzondere emotie, dan is het een foto waard.

Daarnaast zoek je naar een verhaal. Een moslimdame met hoofdbedekking die daar bovenop een oranjehoed heeft is er zo één. Of een familie op een bank met een typische hond. wat is het verhaal achter deze familie? Hoe meer vragen, hoe interessanter de foto.


Technisch gezien moet je scherp zijn op de belichting, want op dagen met bewolking en géén bewolking en zon én géén zon, moet je continu de sluitertijd aanpassen. Zorg dat jouw camera altijd klaar is als je door de mensen loopt. Komt er een interessant persoon voorbij en moet je nog gaan instellen, dan ben je echt te laat.


Hieronder een paar foto's van Koningsdag. Binnenkort weer een workshop straatfotografie in Amsterdam of Antwerpen. Hou de site in de gaten om jezelf in te schrijven. En ben je al geabonneerd op de nieuwsbrief, dan lees je de datum als eerste.Recente blogposts

Alles weergeven

Trots

Comments


Commenting has been turned off.

Nieuws

bottom of page