top of page

Over ons


Eigenlijk kunnen we daar kort over zijn. Jou verder helpen met jouw fotografie. Dat is onze missie. En of dat nu een workshop is of een privéles , of een basiscursus;  jouw leerdoel staat centraal. Het is daarom belangrijk dat jij dat zelf ook formuleert vooraf. Maar er is meer natuurlijk. Ook de ervaring is belangrijk. Voldoende tijd voor vragen en altijd in een leuke sfeer.

Maurits van Hout Fotograaf en oprichter van Fotografie Cursus Den Haag. 

Onze missie

Besprekingen

De besprekingen van de gemaakte foto's zijn vaak nog belangrijker dan de foto's zelf. Bij de besprekingen geeft zowel de docent als de groep commentaar op gemaakte foto's. Je krijgt positieve feedback en verbeterpunten. Dit levert vaak de inzichten op waardoor jouw foto's beter worden. 

De besprekingen doen we altijd aan de hand van afgedrukte foto's. Dat hoeven geen grote foto's te zijn; 10x15 cm afdrukken volstaan. Het zorgt ervoor dat we makkelijk delen kunnen afdekken en foto's direct naast elkaar kunnen plaatsen. Ook kunnen foto's worden doorgegeven in de groep. Op een beeldscherm is dit wat lastiger. Daarnaast is het gevoel van een afgedrukte foto toch waar we het allemaal voor doen, niet waar?

Over ons

Ontstaan

De man achter..

Fotografiecursus Den Haag is een initiatief van Maurits van Hout.

 

Zowel in Nederland als in Turkije (zie de Istanboel workshops)  werk ik samen met andere fotografen/docenten. 

Zo worden in  Nuenen de cursussen gegeven in samenwerking met Atelier van Gogh, een atelier voor Cultuuronderwijs in Nuenen. 

 

In Rijswijk werk ik samen met locale fotograaf Ridder van Doorne uit een Rijswijkse fotografenfamilie. 

Het mooie van lesgeven is dat ik terug kan gaan naar mijn eerste dagen als fotograaf. Het enorme plezier bij mijn studenten als ze hun foto's met stappen vooruit zien gaan is echt genieten. Ik gebruik mijn ervaringen als beroepsfotograaf in de lessen en de workshops. Delen van kennis en ervaring zou iedereen moeten doen. Als mensen zich kunnen uitdrukken via fotografie en andere kunstvormen is dit prachtig en een verrijking. 

 

Toen ik mijn eerste cursus ooit volgde (jaren 90), was ik zo succesvol dat ik later werd gevraagd om zelf les te geven. Dat deed ik voor een fotoclub in Eindhoven. Een basiscursus met donkere kamertechniek erbij. 

Mijn eerste eigen cursus gaf ik in 1999. Eerst in mijn eigen studio en later (2004) werd ik gevraagd om cursus te geven voor de Stichting CAN (Culturele Activiteiten Nuenen). 

In eerste instantie heb ik alles gedaan met analoge camera's en daarna met digitale camera's. Telkens werd en wordt de cursus aangepast aan de nieuwe ontwikkeling. Van analoge camera's en de donkere kamer naar digitale camera's met Photoshop. Van spiegelreflexcamera's naar spiegelloze camera's en we zijn er nog niet. 

Inmiddels geef ik verschillende cursussen; een basiscursus, een vervolgcursus, losse workshops, workshops in het buitenland annex fotoreizen, privéles en zakelijke trainingen. 

Ik ben Maurits van Hout (58 jaar) en beroepsfotograaf sinds 2002 (kvk 2003). Mijn studio is gevestigd in Rijswijk, maar ik werk in het hele land. Naast mijn werk als fotograaf geef ik cursussen in Nuenen en Rijswijk. 

Mijn werk als fotograaf bestaat uit zakelijke opdrachten (portret, architectuur, congressen,interieur o.a.)

In het begin van mijn carrière deed ik ook bruiloften

maar na 150 bruiloften, doe ik dit nog slechts sporadisch. 

Foto's van mij verschenen in kranten, tijdschriften en vakbladen, daarnaast uiteraard op vele websites. 

Ook werden er een aantal boeken gepubliceerd met mijn foto's. 

Behalve opdrachtwerk doe ik ook vrij werk. Heerlijk. Straatfotografie over de hele wereld en jazzfotografie. Inmiddels heb ik bijna alle grote jazzmuzikanten gefotografeerd zowel nationaal als internationaal. 

Maurits van Hout

Fotograaf

Oprichter en docent

Maurits van Hout initiator van Fotografiecursus Den Haag en Nuenen
bottom of page