top of page

Veel gestelde vragen

1. Wat zijn de vereisten om te kunnen deelnemen aan een cursus ?

Je hebt een spiegelreflexcamera nodig. Of een spiegelloze systeemcamera, waarbij je ruime instelmogelijkheden hebt. Instelbaar moeten minimaal zijn: sluitertijd, iso waarde, diafragma, lichtmetingssysteem en autofocus. Daarnaast is een statief vaak ook wenselijk. 

2. Kan ik deelnemen aan de vervolgcursus ?

Om te kunnen deelnemen aan de vervolgcursus moet je ergens een basiscursus hebben gedaan en zodoende de basisbegrippen van de fotografie en de camera hebben geleerd. Daarnaast wordt verwacht dat  je jouw eigen camera kent qua bediening.

3. Wat gebeurt er als je ziek bent/wordt tijdens de cursus ?

Bij de basiscursus kun je een theorieles inhalen als je ziek bent. Dat kan door de week overdag (geldt niet voor de basiscursus Nuenen) of anders bij een volgende groep.  Je maakt daarvoor een afspraak. 

4. Zijn er naast de cursuskosten nog meer kosten ?

Naast de cursuskosten moet je zowel bij de basiscursus als bij de vervolgcursus foto's laten afdrukken. Dat mag op formaat 10x15 cm en zo goedkoop mogelijk. 

5. Waarom kiezen voor Fotografiecursus Den Haag?

6. Wanneer ik op internet kijk zie ik voor de diverse cursussen die aangeboden worden nogal verschillende prijzen, hoe zit dit?

Docent Maurits van Hout is in 2024 21 jaar beroepsfotograaf en daarnaast geeft hij sinds 1999 al cursussen, zowel in de regio Eindhoven als Den Haag. In zijn cursussen koppelt hij de dagelijkse praktijk als fotograaf aan het delen van kennis met zijn studenten/cursisten. 

Er zijn mensen die fotocursussen als hobby aanbieden. Zij vinden het leuk hun kennis te delen en vragen hier minder voor. Niet iedere fotograaf is een docent. De cursustarieven die we hanteren zijn marktconform. Daarnaast zijn er cursussen gericht op het verkopen van een camera; je krijgt ze kado bij een camera. 

Ten slotte; hoe groter de groep: hoe lager de prijs kan zijn, maar dat kan ten koste gaan van de aandacht die er voor iedereen is. 

7. Kan ik na de basiscursus een vervolgcursus volgen?

Uiteraard kan dit. Er zijn zelfs mensen die al jaren een vervolgcursus volgen omdat je dan altijd opdrachten en besprekingen op jouw niveau krijgt en je dus kan blijven groeien. Als je in een leuke groep zit helpt dit ook vaak mee. 

8. Ik heb een andere vraag..

Voel je vrij een e-mail te sturen naar info@mauritsvanhout.com of te bellen naar: 06-50624221. 

bottom of page