top of page

Waarom een fotografieworkshop jou als fotograaf helpt

Je hebt een basiscursus gedaan, of misschien slechts een cameracursus bij de winkel. En de vraag is: "Wat nu?". Daarop hebben we een antwoord. Workshops. En bij voorkeur verschillende workshops. We gaan het uitleggen.


Als je een hardloper bent, dan ben je met veel dingen bezig. Trainen voor bijvoorbeeld een wedstrijd, maar ook gezonde voeding en de balans rust en trainen. Randvoorwaarden als goede schoenen en kleding en ga zo maar door. Wanneer je echter een fotograaf bent, dan

moet je ook trainen. Een hardloper traint vele spiergroepen en voor een fotograaf geldt dat hij/zij verschillende facetten van de fotografie moet trainen. En op die manier vul je jouw gereedschapskist. Een gereedschapskist die je als fotograaf bij je moet hebben in je hoofd. Zodat je weet wat te doen als de situatie erom vraagt. Een fotografieworkshop is daarbij de oplossing.fotografieworkshop
cursisten tijdens de workshop in Luik.


Denk aan: snelle sluitertijden; wat doe je? Hoe volg je een onderwerp? Welke rol speelt autofocus? Hoe los je dit op? Wanneer fotografeer je in zwart-wit? Welke foto leent zich hiervoor? Hoe doe je de omzetting in photoshop? Maar ook: train jezelf om details te zien en scherp te zijn. Dat kan met macrofotografie. Dus ook als jij niks hebt met macrofotografie, dan nog is zo'n workshop leerzaam en verbetert het jouw fotografie.

Of een workshop documentaire fotografie: als je leert hoe je je echt beperkt tot het onderwerp worden je foto's beter. Zooooo belangrijk voor jouw fotografie. En zo zijn er heel veel workshops.


Maar leren fotograferen is een proces. Heel veel doen. Zien wat je leuk vindt en je eigen stijl ontwikkelen. En waar je uitkomt? Niemand weet het, maar cruciaal is dat je hulp krijgt op jouw pad; je technisch en inhoudelijk versterkt en groeit. Dat doe je met workshops en wellicht nog belangrijker fotobesprekingen achteraf.


Wij geven deze workshops aan groepen in Nuenen (bij Eindhoven) en in Rijswijk. In Nuenen zijn er zelfs twee groepen. In Rijswijk is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Gun jezelf dit proces als fotograaf. Je boekt telkens een vervolgcursus met een aantal workshops. In september starten we weer. Ben jij ook van de partij?fotografieworkshop in Istanboel.
cursisten aan de slag tijdens de workshops in Istanboel

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Nieuws

bottom of page