top of page

Waarom de basiscursus fotografie (in Rijswijk) nuttig is...


Een basiscursus fotografie zorgt ervoor dat je "bedoelde" foto's gaat maken. Niet de camera op de automaat, maar snappen wanneer de achtergrond onscherp moet zijn en nog belangrijker: "hoe". En leren hoe je de kleuren goed krijgt in allerlei omstandigheden en minder toevalstreffers scoort door een goede compositie.


Een goede foto is het resultaat van een serie van keuzes die elkaar ondersteunen

Niks is minder waar. Een interessant onderwerp, de juiste compositie, scherpte-diepte keuzes en de juiste instellingen maken naast goed omgaan met licht een goede foto.

In de fotografie ontwikkel je jezelf door veel te leren, veel te doen en jouw foto's vaak te laten bespreken. Uiteraard krijg je complimenten, maar veel interessanter is het om de verbeterpunten te horen. Op die manieren maak je stappen vooruit.


Basiscursus fotografie leert jou de basis van de fotografie
De Pier in Den Haag al jaren een interessante plek voor fotografen.Wat voor camera heb je nodig?

Belangrijk is het dat je cruciale zaken kan instellen op jouw camera. Denk aan sluitertijd, diafragma, iso waarde, autofocus en de witbalans. Verder is het een absolute must om in RAW te kunnen schieten. Een verwisselbare lens is handig voor jouw creatieve oplossingen.

Je kan meedoen met een compactcamera, maar in een compactcamera kunnen bepaalde functies anders, of minder uitgebreid zijn (bijvoorbeeld diafragma instellingen). En je kan geen lens wisselen. Maar dat is uiteraard jouw keuze. Een systeemcamera of een spiegelreflexcamera is het meest geschikt. Moet jij nog een camera kopen maar wil je graag meedoen, dan kun je uiteraard om advies vragen. Een goede startcamera hoeft niet duur te zijn. Hangt er vanaf wat je allemaal ermee wil gaan doen.

Mijn advies zal altijd zijn: ontwikkel jezelf, ga fotograferen en leer jouw camera kennen. Als je hem onder de knie hebt, kun je bij de volgende camera de ontbrekende puzzelstukjes kopen.


Moet je veel huiswerk maken?

In de theorielessen van deze basiscursus fotografie leer je een hoop. Goed om dit thuis in de praktijk te brengen. Ga spelen, ga oefenen. Het is geen straf om te fotograferen, zeker niet als het weer lekker weer is. Als je weinig tijd hebt, dan hebben we een mooie tip. Neem je camera vaak mee, dan kun je overal oefenen. Pak de momenten die je hebt.


Is er nog meer dan een basiscursus?

De basiscursus fotografie in Rijswijk bestaat uit 3 hoofdstukken. Het principe van de fotografie en omgaan met de camera, lastig licht, en compositieleer. Maar er is uiteraard meer. Zo zijn er regelmatig workshops introductie beeldbewerking en zijn studioworkshops. Daarnaast is er een vervolgcursus met verschillende workshops. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.


Wat maakt de basiscursus bij ons interessant?

Allereerst de prijs. Die is gelet op het aantal uren les (minimaal 12) eigenlijk veel te laag. Dat gaat op termijn wel veranderen. Immers wij geloven in kwaliteit en niet in kwantiteit.

Daarnaast krijg je les van 2 beroepsfotografen. Ondergetekende werkt 20+ jaren als vakfotograaf en geeft al cursus sinds 1999.

Inhoudelijk gezien is de cursus afgestemd op waar jij als beginnend fotograaf behoefte aan hebt. Tijdens de cursus evalueren we continu de behoefte, zodat de cursisten tevreden zijn. De opbouw van de cursus is logisch te noemen.

Een basiscursus fotografiegroep zal nooit groter zijn als 8 aangezien de ervaring ons leert dat mensen vaak ruimte nodig hebben voor vragen over hun specifieke camera.


Zonsondergang in Rotterdam. Een mooi moment om de skyline vast te leggen.
Tijdens de basiscursus fotografie in Rijswijk leer jij omgaan met bijzondere lichtomstandigheden.Tot binnenkort?

Doe jij mee? de volgende basiscursus fotografie in Rijswijk start maandag 8 april aanstaande. Je kan dezelfde cursus ook op dinsdagavond volgen.


Maurits van Hout fotograaf.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.

Nieuws

bottom of page